Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2015

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2015

Louis Bouillot är känt för populära Crémant de Bourgogne som har funnits på Systembolaget i många år. Denna Crémant är gjort på det allra bästa från tillverkningen av Crémant de Bourgogne. Vinet görs endast vid extraordinära årgångar och lagras betydligt längre på egen jästfällning. Denna ytterst exklusiva Millésimé Brut ger en särskilt torr, frisk och rik smakupplevelse.

Druvorna har pressats varsamt under vinmakarens uppsikt och liksom i Champagne ägde den andra jäsningen rum i flaskan innan vinet lagrades med jästfällningen under 24 månader före degorgeringen, då jästfällningen avlägsnas.

Louis Bouillot
Alltsedan 1877, då Louis Bouillot grundades i Nuits-St-Georges i franska Bourgogne, har producenten varit en erkänd producent av mousserande kvalitetsvin. Druvorna i Louis Bouillots mousserande viner är handskördade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen.

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Det är många av världens vinmakare som vill efterlikna stilen – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, friskt fruktsyra och en elegant struktur. Här görs såväl röda som torra vita viner men även en liten del rosévin och, naturligtvis, det mousserande vinet Crémant de Bourgogne.

*Vinerna från Louis Bouillot hyllas ständigt av vinexperter i media. Crémant de Bourgogne vann bl.a. den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Mousserande” i tävlingen Årets Vinare 2014 vars jury består av Sveriges främsta vinskribenter. 

Gå med i Viva Vin & Matklubb