Livio Pavese Corniolo

Livio Pavese Corniolo

Med Livio Pavese Corniolo 2010 satte legendariska vinhuset Livio Pavese helt ny vinstil genom att blanda den för Piemonte klassiska Barberan med franska druvor. Resultatet- en fenomenal vinupplevelse där kraft möter elegans och där man får uppleva ljuvliga toner av mogna körsbär, svarta vinbär, viol, ceder och choklad.

Utmärkt sällskap till charkbrickan med vällagrade ostar, till en klassisk Osso Buco eller ihop en härligt krämig pasta med höstsvamp. Eller så njuter man av dess unika smak, precis så som den är…

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

129 kr
* Obligatoriska fält

Gå med i Viva Vin & Matklubb