Climbing Chardonnay

Climbing Chardonnay

Frisk "cool climate-chardonnay" från Down Under!

Torrt, friskt och nyanserat vitt vin med inslag av äpplen, mineral och citrus med en välbalanserad rostad fatkaraktär. Passar till smakrika vegetariska-, fisk- eller kycklingrätter. Serveras vid 8-10°C.

Utmärkelser och recensioner i urval:

Silvermedaljör i Austrian Wine Challenge 2017

"Ett av sommarens 10 bästa vin-nyheter"
GP 3 juni 2017

REKOMMENDERAS
"Fräsch, persikofruktig, lätt fatkryddad doft i modern aussiestil. Bra, rätt svalfruktig, småeldig smak med modern ursprungsprofil."
Allt om Vin nr 6 2017

"En riktig Aussie-Chardonnay med toner av rök och en intensiv fruktighet. Smaken är relativt fyllig med en lagom rökighet (som kommer från ekfaten) samt citrus och persika. Passar till grillad paprika fylld med fetaost och oliver."
Sundsvalls Tidning 15 juni 2017

"Svala och eleganta Australien slår till igen. Climbing chardonnay är återhållsam, faten är blygsamma men smakerna sitter där de ska. Här finns rostade nötter, massor av citrus, fin sälta och livliga syror."
Fast sortiment 1 juni 2017 www.dinvinguide.se

"Som gjort för grillade fisk- och fågelrätter med sin smöriga karaktär. Climbing Chardonnay visar upp det "Nya Australien", elegans, syra och balans. Här har man tidigare mest producerat fylliga, fruktdrivna viner. Nu efterfrågas en ny typ av vin med mer fräschör som det här vinet."
Metro Stockholm 7 juli 2017

"Sval och elegant chardonnay från Australien, med fräscha drag från citrusfrukter, lätt rostade fat, några hasselnötter och mineraler i mängder. Snyggt!"
www.dryckeslistan.se 28 sept 2017

  • Artnr: 2094
  • Ursprung: Orange, New South Wales, Australien
  • Druva: chardonnay 100%
  • Producent: Cumulus Wines
  • Leverantör: Giertz Vinimport
  • Alkoholhalt: 12,5%

Gå med i Viva Vin & Matklubb