Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines

Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines

Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines är en exklusiv och hyllad Pinot Noir från noggrant utvalda vingårdar i berömda Bourgogne. Den berömda vinmakaren Grégory Patriat skapar viner under ledmotivet elegans, äkthet och respekt för ursprunget – något som tydligt återspeglas i detta högkvalitativa vin!

Med silkeslena tanniner och en elegant, nyanserad smakrikedom av röda bär, svartpeppar och fat är denna röda Bourgogne ett fantastiskt vin som du matchar bäst till säsongens rätter på ljust kött av fågel, kalv eller fläsk.

Grégory Patriat är unik. Han gör genuina toppviner utan att vara skolad. Att han inte är utbildad vinmakare ser han själv som en fördel då skolning kan begränsa den konstnärliga kreativitet som behövs för att göra viner med personlig karaktär. Genom åren har han fått otaliga utmärkelser för sina viner. Nu senast vann han både guld och trofémedalj i den prestigefyllda och inflytelserika tävlingen International Wine Challenge 2016.

Bourgogne är ett av världens främsta områden för Pinot Noir. Många av världens vinmakare försöker efterlikna stilen som görs här –men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.

Namnet "Les Ursulines" syftar på den katolska Ursuliner-orden som grundades i italienska Brescia år 1535 och vars skyddshelgon är Sankta Ursula. Platsen i Nuits-St-Georges som idag utgör vineri och huvudsäte för Jean-Claude Boisset inryms delvis i ett gammalt nunnekloster (byggt av stenar från Bourgogne) som tillhörde Ursulinerna.

  • Artnr: 78614
  • Ursprung: Bourgogne, Frankrike
  • Druva: pinot noir 100%
  • Producent: Jean-Claude Boisset
  • Leverantör: Giertz Vinimport
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Veganvänligt: Ja

Gå med i Viva Vin & Matklubb