Vispat brynt smör med citron och dill

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/vispat-brynt-smor-med-citron-och-dill/

Kräftskiva

Skriv ut receptet

Ingredienser
200 gram smör
1 citron
1/2 dl finhackad dill
1 krm havssalt

Detta brynta smör med smak av citron och dill är perfekt att ha på knäckebröd till kräftskivan eller varför inte på färskpotatis till en bit stekt fisk?

Förberedelser & tillagning

Finhacka dillen och lägg i en vispsskål. Riv över skalet från citronen, undvik att få med det vita. Pressa sedan över saften från citronen och tillsätt salt.

Bryn hälften av smöret i ett kastrull. Passa noga så att det inte bränns. Det är klart när de börjar få en bärnstensaktig färg och lukta lite nötig. Häll smöret över dillen och citronen och låt svalna lite. (Har du bråttom, ställ det i ett vattenbad med kallt vatten för att det ska svalna snabbare.)

Skär resterande del av smöret i kuber och lägg i skålen med övriga ingredienser. Vispa smöret fluffigt med en elvisp och lägg sedan upp i en skål. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée

Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz längs floden Rhen! Guld… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2801

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb