Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/vattenmelonsallad-med-fetaost-och-mynta/

vattenmelonsallad

Skriv ut receptet

Ingredienser:
vattenmelon
1 paket fetaost
1 liten rödlök
1 kruka mynta
1 påse bladspenat
saften av en halv citron eller lime
god olivolja
salt och svartpeppar

En fräsch sommarsallad som har sin givna plats på bordet när det vankas grillad kyckling eller grillad lax.

Den salta fetaosten bryter av fint mot den söta vattenmelonen och myntan och limen ger det där lilla extra. Vi väljer ett friskt, fruktigt och lite örtigt rosévin till denna vattenmelonsallad med fetaost och mynta.

Förberedelser och tillagning:

Skär vattenmelonen i lagom stora kuber.

Hacka eller skär rödlöken i fina skivor.

Skär fetaosten i kuber. Tycker du bättre om att smula fetaosten i salladen? Vänta i så fall med det och gör det till sist.

Blanda lime- eller citronsaft med lite god olivolja samt salt och nymalen svartpeppar. Häll över melonen.

Blanda ner mynta och bladspenaten och servera genast. Denna sallad blir lite vattning om man blandar ihop den för tidigt innan servering så gör den precis innan ni går till bords.

Vintips

Ecologica La Pluma Rosé

Rosévin kan avnjutas året runt och blir godast om det serveras riktigt svalt. Ecologica… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2197

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb