Dina favoriter
Laddar favoriter...

Västerbottenvåffla med sikrom

Ingredienser

4 portioner 

Tillagningstid: ca 45 min

Ingredienser

Våfflor
100 g smör
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
4 dl mjölk
100 g riven västerbottenost

Topping
Creme fraiche
Sikrom
Dill
Rödlök
Citron
Svartpeppar

Vi serverar gärna våfflor året om, och matiga våfflor är en favorit hos många. Denna variant har goda, svenska smaker.

Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven ost. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn och garnera våfflorna med sikrom, crème fraîche, rödlök, citron och dill. Dra några kvarn med pepparkvarnen.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA