Vårig potatissallad med lax

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/varig-potatissallad-med-lax/

Skriv ut receptet

4-8 port
Tid: 40 min
Ingredienser
600 g benfri laxfilé
1 citron
1 kg färskpotatis
1 knippe gräslök
1 knippe salladslök
200 g sockerärtor
1 knippe rädisor
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Salt
Nymald svartpeppar

Lax som serveras med en potatissallad med rädisor och sockerärtor ger oss en smak av våren.

Servera potatissalladen med lax på en buffé eller till middag. Serverar du den som en middagsrätt räcker receptet till 4 personer och är det som en del av en buffé kan man räkna med att det räcker till 8 personer.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 180°C. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform. Ringla över olja och pressad citron. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.

2. Skrubba färskpotatisen (dela om de är stora). Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål.

3. Finhacka salladslök och gräslök. Dela rädisorna i klyftor. Dela sockerärtorna på mitten. Rör ihop olja med vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Blanda potatisen med salladslök, gräslök, rädisor, sockerärtor och dressing. Låt stå svalt till servering.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Ruppertsberger Imperial Riesling

Ny exklusiv, torr Riesling från det vackra Pfalz! Guldmedalj och Best Value i Vinordic… Läs mer

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 72038

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!