Dina favoriter
Laddar favoriter...

Våffla som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère

Ingredienser

4 portioner 

Tillagningstid: Ca 45 min

Ingredienser
Våfflor
100 g smör
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
4 dl mjölk
100 g riven gruyère

Topping
Kokt skinka
Stekt ägg
Persilja
Svartpeppar

Våfflor är otroligt tacksamt att variera. Vi gillar denna klassiker med en twist!

Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven ost. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn och garnera våfflorna med kokt skinka, stekt ägg och persilja. Dra några kvarn med pepparkvarnen.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner

Betyg
4 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA