Ugnsstekt kyckling med parmesansås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/ugnsstekt-kyckling-med-parmesansas/

Ugnsstekt kyckling med parmesansås

Skriv ut receptet

Ingredienser:

4-6 stora kycklingklubbor
500 g potatis
4 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 paprikor i olika färger
2 dl svarta el gröna oliver med kärna av god kvalitet
100 g god salami i skivor
2 msk torkad rosmarin
1-2 msk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
lite färsk rosmarin till dekoration

Parmesansås:
2 dl crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 dl fint riven parmesan
olivolja
salt och nymalen svartpeppar efter smak

Ugnsstekt kyckling är en perfekt fredagsrätt där hela rätten serveras på samma plåt. Den lena parmesansåsen är god till.

I detta recept på ugnsstekt kyckling av Liselotte Forslin får kycklingen sällskap av salami, oliver, potatis, paprika och en len parmesansås. Hur gott som helst och enkelt att laga.

Servera gärna ihop med ett medelfylligt vitt vin som Buena Vista Carneros Chardonnay.

Förberedelse och tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skiva potatisen.
  3. Hacka vitlöken grovt. Klyfta löken och paprikan och blanda allt med oliver och salami i en långpanna.
  4. Lägg kycklingklubborna ovanpå och tryck ner dem i grönsaksblandningen. Krydda ordentligt med rosmarin, salt och peppar och ringla över lite olivolja.
  5. Baka i mitten av ugnen cirka 30-35 minuter tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingklubban. Dekorera gärna med färsk rosmarin.
  6. Blanda crème fraiche, vitlök och riven parmesan i en liten kastrull och sjud till en sås på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite olivolja och bjud såsen till.

 

Vintips

Buena Vista Carneros Chardonnay

Klassisk fatjäst amerikansk chardonnay från anrik producent.

Pris: 185 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14,5%
Artnr: 6240

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!