Dina favoriter
Laddar favoriter...

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål

Ugnsbakad torsk med purjolök och grönkål som vi toppar med knaperstekt bacon och serverar med kokt potatis. En fräsch och lätt fiskrätt där den söta löken möter det salta baconet i en underbar kombination. Ett lättare bärigt rött vin med snälla tanniner är gott till.

Ingredienser

4 bitar torskrygg
1 purjolök
100 g grönkål
150 g bacon
Smör
potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och koka.

2. Lägg torsbitarna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.

3. Strimla purjolöken. Skär bort stammen från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Strimla baconet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek purjolöken mjuk. Blanda i grönkålen och stek på låg värme några minuter.

4. Ta ut fisken och toppa den med purjolöks- och grönkålsfräset. Ställ in ytterligare 5 minuter i ugnen. Knaperstekt baconet.

5. Servera torsken med knaperstekt bacon och kokt potatis.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES