Dina favoriter
Laddar favoriter...

Ugnsbakad kyckling med rödbetor, äpple och pepparrot

Perfekt höstmat nu när både äpple och rödbeta är i säsong! Det bästa vintipset till den här rätten är en fruktig pinot noir- gärna från nya världen. Nya världen pinot noirer har ofta en generös frukt vilket passar bra till fruktsötman vi hittar i äpplet, dessutom balanserar vinets fruktighet hettan från pepparroten.

139 kr
Charmig och generös pinot noir som fått sitt namn av...

Ingredienser

4 kycklingfiléer
500 g rödbetor
2 röda äpplen
Oliv- eller rapsolja
2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil
Salt
Svartpeppar
Ruccola

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skala rödbetorna och dela i kvartar.

3. Dela äpplena i kvartar.

4. Salta och peppra kycklingfiléerna.

5. Lägg ut kycklingfiléerna på en ugnsplåt.

6. Fördela ut rödbetorna runt om.

7. Ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.

8. Efter halva tiden, fördela ut äpplebitarna på plåten.

9. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 72 grader, du kan också picka med en sticka, kommer det ingen röd vätska är kycklingen färdig.

10. Blanda riven pepparrot med gräddfil. Smaka av med salt.

11. Servera kycklingen med rödbetor, äpple, pepparrotssås och ruccola.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA