Ugnsbakad kyckling med rödbetor, äpple och pepparrot

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/ugnsbakad-kyckling-med-rodbetor-apple-och-pepparrot/

Recept ugnsbakad kyckling med äpple, rödbetor och pepparrot

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
4 kycklingfiléer
500 g rödbetor
2 röda äpplen
Oliv- eller rapsolja
2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil
Salt
Svartpeppar
Ruccola

Laga svensk kyckling med närodlade rotfrukter och äpple, underbart god vintermat.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Skala rödbetorna och dela i kvartar. Dela äpplena i kvartar. Salta och peppra kycklingfiléerna.

Lägg ut kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Fördela ut rödbetorna runt om. Ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Efter halva tiden, fördela ut äpplebitarna på plåten. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 72 grader, du kan också picka med en sticka, kommer det ingen röd vätska är kycklingen färdig.

Blanda riven pepparrot med gräddfil. Smaka av med salt.

Servera kycklingen med rödbetor, äpple, pepparrotssås och ruccola.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Weinmann Grüner Veltliner Klassik

BÄST PRISAD från ÖSTERRIKE och dessutom 1 LITER! Weinmann Grüner Veltliner är ett kri… Läs mer

Pris: 89 kr. 1000 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 73522

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb