Dina favoriter
Laddar favoriter...

Tunt skivade betor med smulad fetaost, rostade pinjenötter, basilika, citron och olivolja

En fantastiskt vacker och fräsch förrätt perfekt till sommarens middagsbjudningar. Den här förrätten passar perfekt till ett fruktigt sauvignon blanc vin. Vinets pigga syra plockar upp syrligheten vi hittar i citronen och fetaosten och vinets fruktiga toner balanserar de ibland beska tonerna vi kan hitta i betor

99 kr
NYHET! Säreget i sitt slag sätter detta eleganta vin från...

Ingredienser

250 g rödbetor
100 g fetaost
50 g rostade pinjenötter
1 knippe basilika
flingsalt

Citron- olivoljedressing
1/2 citron
2 msk smakrik olivolja

Gör så här

1. Koka rödbetorna i saltat vatten ca 40 minuter tills de är genommjuka.

2. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.

3. Skiva betorna tunt för hand eller med hjälp av en mandolin.

4. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk juice.

5. Blanda citronen med olivoljan och smaka av med salt.

Servering

6. Placera rödbetorna omlott på 4 tallrikar. Smula över fetaost och strö på pinjenötterna och lite flingsalt. Ringla på dressing och toppa med basilika.

Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES