Tray baked chicken – ugnsbakad kyckling

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/tray-baked-chicken-ugnsbakad-kyckling/

Tray baked chicken

Skriv ut receptet

Ingredienser:
4-6 portioner
ugn 225 °C
1 hel färsk kyckling av bra kvalitet
1 kg potatis gärna rödskalig
1 kruka timjan
1 hel vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
500 g grönkål

En middag där allt lagas på samma plåt. Tidseffektivt och spar på disken. Denna ugnsbakade kyckling passar lika bra en vardag som till en festligare helgmiddag. Vällagad mat blir automatiskt festligt tycker vi!

Servera gärna denna tray baked chicken tillsammans med ett lättare rödvin som en Pinot Noir.

Recept och foto: Malin Randeniye 

Förberedelser & tillagning:

Värm ugnen till 225 °C.

Lägg kycklingen i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Skölj timjan och stoppa hälften av den i bukhålan på kycklingen och strö ¼ av timjanen över fågeln.

Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och stoppa in 4-5 st i kycklingen och strö resten runt om.

Tvätta potatisen och dela den i bitar. Strö potatis runt om kycklingen. Ringla 1 ½ msk olivolja och strö 1 ½ tsk salt och svartpeppar över kyckling och potatis. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme tills kycklingen blivit 82 °C vid lårbenet och potatisen blivit mjuk.

Massera kålen med resten av oljan och saltet och lägg den på plåten med kyckling och potatis de sista 5 minuterna i ugnen. Låt kycklingen vila i 10 minuter innan servering. Lägg upp allt på ett fat och dekorera med färsk timjan vid servering.

Vintips

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Pinot Noir från Tyskland!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2974

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!