Trädgårdssallad med krispig kyckling

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/tradgardssallad-med-krispig-kyckling/

trädgårdssallad krispig kyckling

Skriv ut receptet

Ingredienser:
4 portioner
Sallad
1 huvud cosmopolitansallad
½ huvud ekbladsallad
200 g butternut pumpa
4 skivor dagsgammalt surdegsbröd
3 msk rapsolja
200 g gula kantareller eller den svamp som är i säsong
2 dl kokta gröna linser
Salt och svartpeppar
rostade pumpafrön

Senapsvinegrette
2 msk senap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
Salt och peppar

Krispig kyckling
400 g kycklinglårfiléer
1 dl mjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 dl parmesanost eller grana padano
1 citron
Salt

En fräsch sallad med sälta och krispighet från kycklingen, söt pumpa och mustiga toner från svamp.

Förberedelser & tillagning: Trädgårdssallad

Salladen:
Skölj och slunga salladssorterna torra.
Skala och tärna pumpan i 2×2 cm stora tärningar, spara fröna och baka dem i ugnen på 200C tillsammans med pumpan i 10 min, ta ut fröna och låt pumpan gå 10 min till. Plocka surdegsbrödet i ”tussar” och stek dem gyllene i rapsolja, låt rinna av på hushållspapper. Putsa kantarellerna och riv de större i mindre bitar, stek dem gyllene i smör och lägg dem på ett papper. Smaka upp linserna och pumpan med salt och peppar.

Senapsviniegrette:
Vispa samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Krispig kyckling:
Skär kycklinglårfiléerna i 5 cm stora bitar, panera dessa i tur och ordning med: mjöl, uppvispat ägg samt panko och riven parmesan. Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den är gyllene. Pressa citronen över, smaka av med salt.

Vid servering:
Blanda salladen med pumpa, kantareller och linser. Salta och peppra, fördela surdegskrutonger och nystekt kyckling på salladen. Toppa med vinegrette och rostade pumpafrön.

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell

Vintips

Côtes-du-Rhône Saint-Francois Blanc

Fruktigt och smakrikt ekologiskt vitt från Rhône!

Pris: 95 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 74993

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb