Dina favoriter
Laddar favoriter...

Toast skagen toppad med sallad av fänkål, äpple och rostad mandel

En klassisk rätt med fräscha tillbehör serveras bäst med ett klassiskt vin med rena smaker. Den här otroliga skagenförrätten är framtagen för att matcha perfekt med Bouchard Aîné Chardonnay. Det fylliga vinet möter upp den feta konsistensen från skagenröran och vinets fina syra plockar upp fräschören från tillbehören fänkål och äpple. Fattonerna vi hittar i vinet gifter sig med mandeln.

89 kr
Bouchard har lyckats ta tillvara på sina erfarenheter från Bourgogne...

Ingredienser

Skagenröra
250 g skalade räkor
75 g god majonnäs
1/2 tsk pressad citronjuice
1 msk hackad dill
salt

Fänkål, äpple och mandel
40 g hackad, rostad mandel
1/2 äpple
1/4 fänkål
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk olivolja
salt

Toast
4 små toastbröd
smör

Gör så här

1. Hacka räkorna lätt och blanda med majonnäs, citronjuice och dill.

2. Smaka av med salt.

3. Strimla fänkålen och tärna äpplet.

4. Blanda alltsammans med mandeln, citron och olivolja.

5. Smaka av med salt.

6. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.

7. Stek toastbrödet i rikligt med smör ett par minuter på varje sida.

Servering

8. Lägg upp toastbröden och toppa med skagenröra och salladen.

 

 

 

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA