Toast Chilagen

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/toast-chilagen/

Toast Chilagen

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
320 g handskalade räkor
2 msk majonnäs, gärna
chilimajo (se nedan)
1 msk crème fraiche
1 msk chilisås
1 röd eller gul finhackad chili
3 msk hackad dill
4 skivor ljust bröd
Flingsalt
Citronpeppar
Smör
Bröd
Lite skivad rödlök
Några dillkvistar (till garnering)

Chilimajo
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 medelstark chili
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk pressad citron
2 dl matolja eller rapsolja

Varför inte sätta lite chilisting på en klassisk toast skagen så att det blir en toast chilagen istället? Smaksätt med chili efter tyckte och smak och servera gärna ett rieslingvin med ett uns sötma till för att balansera upp hettan i denna förrätt.

Recept och bild är hämtat från boken Älska Chili (Pug förlag).

Förberedelser & tillagning:

Chilimajo
1. Mixa chilin i en hög, smal bägare med mixerstav.
2. Häll i det råa ägget och resten av ingredienserna.
3. Tryck ner mixerstaven i botten och starta den. Rör sen mixern sakta uppåt.

Toast Chilagen
1. Krama ur räkorna om de känns fuktiga.
2. Blanda samman räkor, majo, crème fraiche, chilisås, hackad dill och chili.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Sätt en stekpanna på spisen, ha i en klick smör och stek brödskivorna tills de fått fin färg på bägge sidor.
5. Skär av kanterna på brödskivorna och lägg på räkröran. Garnera med skivad rödlök, dill och en citronklyfta.

Vintips

Wilhelm Riesling

Efterlängtad Riesling under hundralappen från anrika Friedrich Wilhelm Gymnasium. Friskt… Läs mer

Pris: 109 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 72150

Vintips

Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett

Ett mycket användbart vin som passar lika bra till fisk, skaldjur, asiatiska rätter som… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11%
Artnr: 5901

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!