Tiramisu med körsbär

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/tiramisu-med-korsbar/

recept tiramisu med körsbär

Skriv ut receptet

4 portioner
Tid: ca 20 minuter plus tid i kylen
Ingredienser
2 ägg
250 g mascarpone
1/2 dl strösocker
10 savoiardikex
2 msk portvin
1 dl kall espresso
500 g inlagda körsbär (körsbärssås)
kakao

Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god!

Förberedelser & tillagning

1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitesmeten i äggsmeten.

2. Blanda Recioto med det kalla kaffet i en djup skål. Doppa kexen i kaffet. Dela kexen så att de passar i glasen. Lägg kex i botten av glaset, klicka över lite körsbärssås och sedan äggsmet. Fortsätt varva med kex, körsbär och äggsmet tills glaset är fyllt. Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen någon timme innan servering.

3. Vid servering, pudra över kakao och servera tillsammans med ett glas Recioto och en stark espresso.

Vintips

iCastei Recioto della Valpolicella Classico – Dessertvinet på Nobelbanketten 2015!

iCastei Recioto Classico har en söt, fyllig och välbalanserad smak med toner av russin… Läs mer

Pris: 219 kr. 500 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 74052

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb