Tiramisu med körsbär

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/tiramisu-med-korsbar/

recept tiramisu med körsbär

Skriv ut receptet

4 portioner
Tid: ca 20 minuter plus tid i kylen
Ingredienser
2 ägg
250 g mascarpone
1/2 dl strösocker
10 savoiardikex
2 msk portvin
1 dl kall espresso
500 g inlagda körsbär (körsbärssås)
kakao

Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god!

Förberedelser & tillagning

1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitesmeten i äggsmeten.

2. Blanda Recioto med det kalla kaffet i en djup skål. Doppa kexen i kaffet. Dela kexen så att de passar i glasen. Lägg kex i botten av glaset, klicka över lite körsbärssås och sedan äggsmet. Fortsätt varva med kex, körsbär och äggsmet tills glaset är fyllt. Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen någon timme innan servering.

3. Vid servering, pudra över kakao och servera tillsammans med ett glas Recioto och en stark espresso.

Vintips

iCastei Recioto della Valpolicella Classico – Dessertvinet på Nobelbanketten 2015!

iCastei Recioto Classico har en söt, fyllig och välbalanserad smak med toner av russin… Läs mer

Pris: 219 kr. 500 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 74052

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!