Dina favoriter
Laddar favoriter...

Stekt torsk med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
4 torskfiléer
800 g potatis
200 g gröna ärtor
Smör
Salt
Peppar

Remouladsås
2 dl Majonnäs
1 dl crème fraîche
3 msk bostongurka
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar

Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vitt vin gjort på Chenin Blancdruvan.

Förberedelser & tillagning

1. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen i en skål. Låt stå tills resten är färdigt.

2. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Blanda med olja och lägg ut på en plåt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Vänd efter halva tiden.

3. Torka av torskfiléerna, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Lägg i filéerna och stek 2-3 minuter på varje sida.

4. Koka ärtorna i lättsaltat vatten  i cirka 2 minuter.

Servera torsken med potatis, ärtor och remouladsås.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA