Stekt torsk med remouladsås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/stekt-torsk-med-remouladsas/

recept stekt torsk med remouladsås

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
4 torskfiléer
800 g potatis
200 g gröna ärtor
Smör
Salt
Peppar

Remouladsås
2 dl Majonnäs
1 dl crème fraîche
3 msk bostongurka
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar

Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vitt vin gjort på Chenin Blancdruvan.

Förberedelser & tillagning

1. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen i en skål. Låt stå tills resten är färdigt.

2. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Blanda med olja och lägg ut på en plåt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Vänd efter halva tiden.

3. Torka av torskfiléerna, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Lägg i filéerna och stek 2-3 minuter på varje sida.

4. Koka ärtorna i lättsaltat vatten  i cirka 2 minuter.

Servera torsken med potatis, ärtor och remouladsås.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Kleine Zalze Cellar Selection Bush Vines Chenin Blanc

Prisvinnande Kleine Zalze är en av de verkliga specialisterna på den spännande druvan C… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2035

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb