Dina favoriter
Laddar favoriter...

Stekt hälleflundra på surdegsbröd med krispig sallad, sötsyrlig fänkål och färsklök samt löjromsdressing

En riktigt god stekt hälleflundra serverad på ett spännande sätt! Fänkål och färsklök förhöjer nästan vilken fiskrätt som helst, och med lite löjromsdressing på det har du en kanonmåltid framför dig som kan avnjutas på balkong eller altan. Känner du ett grillsug går det givetvis lika bra att grilla fisken!

Ingredienser

4 skivor vitt surdegsbröd (alt annat valfritt bröd)
4 bitar hälleflundra a 130 g (gärna ca 2 cm tjocka)
100 g krispig sallad, typ  krispsallad, roman eller cosmopolitan
smör och salt

Sötsyrlig fänkål och färsklök
2 färsklökar
½ fänkål
1 msk pressad citronjuice
1 msk honung
salt

Löjromsdressing
1 ½ dl smetana
50 g löjrom
salt

Gör såhär

99 kr
Fruktig, smakrikt och ekologiskt vitt vin från Rhône!

1. Blanda smetanan och löjrommen och smaka av med salt.

2. Skär bort roten från fänkålen och skiva eller hyvla den tunt. Dela färsklöken på längden och finstrimla den. Blanda ut honungen i citronjuicen och marinera därefter grönsakerna ca 5 minuter före servering och smaka av med salt.

3. Stek hälleflundran i rikligt med smör på medelhög temperatur ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 42 C när du lyfter av den så efterbakar den till ca 46-48 C). Låt fisken därefter få vila på en skärbräda ett par minuter före servering.

4. Stek brödet på medeltemperatur i rikligt med smör till fin rostad yta.

5. Lägg bröden på 4 tallrikar och lägg på salladen. Toppa med fisken, de marinerade grönsakerna och löjromsdressingen.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA