Dina favoriter
Laddar favoriter...

Sparrissoppa med räkor

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
500 g färsk grön sparris
1 gul lök
4 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
200 g skalade räkor
1 knippe dill
Smör
Salt
Svartpeppar

Sparrissoppa på grön sparris som vi toppar med färska räkor och dill. Perfekt snabblagad förrättssoppa.

Förberedelser & tillagning

Finhacka löken. Ansa sparrisen och skär av toppen. Dela resten av stjälken i mindre bitar.

Koka all sparris i lättsaltat vatten ca två minuter. Skölj med kallt vatten och lägg åt sidan.

Stek löken i 1 msk smör någon minut. Häll på vatten, fond, grädde och vin. Låt allt koka upp.
Addera sparrisbitarna, men inte topparna. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa sedan soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med sparristoppar, skalade räkor och finhackad dill. En skiva rostat bröd är också gott till soppan.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA