Sommarsallad med kyckling och getost

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/sommarsallad-med-kyckling-och-getost/

Recept sommarsallad kyckling och getost

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
4 kycklingfiléer
200 g blandad sallad
2 äpple
1 zucchini
150 g småtomater
150 g getost
100 g hasselnötter
4 portioner matvete

Dressing
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas fransk rosé.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på ca 70°C.

Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.

Skiva äpple och zucchini tunt. Dela småtomaterna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen.

Blanda ihop alla delar till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Blanda i det kokta matvetet.

Rosta hasselnötterna i en torr panna några minuter och hacka dem sedan grovt.

Servera salladen med kyckling, hasselnötter och getost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Pierre Chavin Organic Côtes de Provence Rosé

Detta hyllade rosévin kommer från Frankrikes främsta roséregion Provence i södra Fran… Läs mer

Pris: 119 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 74125

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb