Dina favoriter
Laddar favoriter...

Sommarsallad med kyckling och getost

Kyckling, fräscha grönsaker och getost blir en ljuvlig kombo tillsammans med rostade hasselnötter och ett litet glas rosé eller ett lätt rödvin, som en elegant Beaujolais! 

Ingredienser

4 kycklingfiléer
200 g blandad sallad
2 äpple
1 zucchini
150 g småtomater
150 g getost
100 g hasselnötter
4 portioner matvete

Dressing
3 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bry kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på ca 70°C.

Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.

Skiva äpple och zucchini tunt. Dela småtomaterna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen.

Blanda ihop alla delar till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Blanda i det kokta matvetet.

Rosta hasselnötterna i en torr panna några minuter och hacka dem sedan grovt.

Servera salladen med kyckling, hasselnötter och getost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA