Dina favoriter
Laddar favoriter...

Snabblagad Pasta Vongole

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
600 g fryst förkokt Vongole
400 g Linguine eller annan pasta
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1/2 tsk chiliflakes
1 knippe bladpersilja
1 dl torrt vitt vin

 

En pastaklassiker från Italien som aldrig går ur tiden. Läcker och snabblagad!

Förberedelser & tillagning

Koka upp rikligt med väl saltat vatten och koka pastan enligt anvisning på paketet. 

Under tiden pastan kokar hacka vitlök och chili. Hetta upp en vid kastrull med olivolja och fräs vitlök och chili. Precis när vitlöken börjar ta färg tillsätts vongole och vin. På med lock och låt sjuda i ca 5 min. När pastan har någon minut kvar lyfter du över den till musslorna, spara lite av kokvattnet. Vänd runt pastan och smaka av med salt och späd eventuellt med lite av pastavattnet.  Avsluta med hackad persilja och lite olivolja. Servera direkt

Betyg
9 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

capitano_bianco_7447501_webb-214x800

Capitano Bianco

79 kr

Äntligen lanseras den STORA NYHETEN CAPITANO BIANCO -italienskt vitt vin på 1litersflaska för endast 79kr!

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA