Smördegsrullar med valnötter och prästost

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/smordegsrullar-med-valnotter-och-prastost/

glöggminelmat

Skriv ut receptet

Ingredienser
1 rulle färdig smördeg
ca 100 g valnötter
ca 100 g lagrad riven prästost

Smördegsrullar med valnötter och lagrad prästost är det perfekta mingeltilltugget att servera med ett glas iskallt bubbel. Lätt att förbereda och uppskattat av alla!

Förberedelser och tillagning

Lägg upp valnötterna i en ugnsfast form och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och ta ut valnötterna när de börjar ändra färg och lukta gott (det brukar vara ungefär när ugnen kommit upp i temperatur). Låt valnötterna svalna och hacka dem sedan fint.

Rulla ut smördegsrullen och strössla över den rivna osten och de hackade valnötterna. Rulla ihop till en rulle. Lägg in i frysen en stund för att göra den lättare att skära i fina skivor. Skär sedan centimertjocka skivor av rullen och lägg på en bakplåtsklädd plåt. En rulle ger två plåtar. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Servera ljumma eller kalla.

Tips: Det går bra att förbereda detta tilltugg. Skär bara upp rullen och grädda av precis innan gästerna kommer.

Vintips

Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco

Ekologisk sällskaps-Cava från medaljvinnande katalansk vingård.

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artnr: 7613

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb