Smördegspuffar med getostkräm

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/smordegspuffar-med-getostkram/

smördegspuffar med getostkräm

Skriv ut receptet

6 portioner
Ingredienser
1 paket färdig smördegsrulle
ca 150 g getost (chèvre eller brie av getost)
1-2 msk crème fraiche
zest från en 1/2 ekocitron
3-4 stjälkar salladslök
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Smaskiga snittar på smördegsbotten som vi gärna serverar på stående fot till ett glas krispigt vitt vin.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Skiva salladslöken tunt och lägg i en skål. Smula ner osten blanda med créme fraiche till lagom konstisens. Riv ner citronskalet med ett zestjärn. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Ställ kallt.

Stansa ut runda formar av smördegen, ca 4 cm i diameter, och lägg på en bakplåtsklädd form. Gaffla rundlarna innan du kör dem i ugnen i cirka 10- 15 minuter. Låt svalna och bre sedan på getostkrämen precis innan servering. Toppa eventuellt med mer salladslök.

Vintips

Château Bonnet Blanc

En traditionell vit bordeaux gjord på den populära druvan Sauvignon Blanc. I blenden ig… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 4151

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb