Dina favoriter
Laddar favoriter...

Sashimi på aludurk

Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt. Klassisk Kristian-grej det här. Att äta rå fisk – på båten dessutom. Kristian är en sån Kosterromantiker att han kan dyka efter ostron i kalsonger när det är 5 grader i vattnet och äta det mesta han hittar där nere i havsdjupen. Jag har inte sett honom äta tång än, men jag skulle inte höja på ögonbrynen. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden / Petter

109 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern...

Ingredienser

färsk makrill

Umamisås
gul lök
vitlök
mild chilifrukt
färsk koriander
färsk ingefära
fisksås
pressad lime
soja
olivolja

Gör så här

1. Filea pinfärsk makrill och skär den i munsbitstora bitar.

2. Till såsen finhackar du gul lök, vitlök, mild chili och färsk koriander.

3. Riv lite färsk ingefära. Blanda allt med fisksås, pressad lime, bra soja och olivolja.

4. Hur mycket av allt? Jag tar gärna i sjukt mycket koriander eftersom jag inte kan få nog av det. Mycket mer fisksås än vad man tror, massa pressad lime och så smakar du av med sojan. Oljan ska liksom täcka ytan, ta nån matsked eller två.

5. Den här såsen är det massa umami i och jag gillar den till allt möjligt. Spara det som blir kvar, den håller i veckor om den står kallt (och blir bara godare).

Recept och foto är hämtat ur kokboken Min plats på jorden
Köp kokboken här 
Författare: Petter Alexis Askergren
Formgivare: Kristin Lidström
Fotograf: Ea Czyz
Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

potatispizza
Petter Alexis vinprovning

Pappas potatispizza

Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt på Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren

LÄS RECEPT

pasta vongole
Petter Alexis vinprovning

Petters Pasta vongole

"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES