Dina favoriter
Laddar favoriter...

Salamipizza med pinjenötter

Salamipizza med rostade pinjenötter och parmesan där man lägger på den mesta toppingen efter att pizzan varit i ugnen. Perfekt sätt att njuta av goda charkuterier. Till en salamipizza med mycket smak rekommenderar vi ett mjukt och fylligt rödvin från Italien.

125 kr
Äntligen ett vin att åldras med - Maggio Barbera D´Asti...

Ingredienser

Deg
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
ca 6 dl vetemjöl
1 tsk havssalt
1 msk olivolja

Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 mellanstor gul lök
torkad oregano
1 burk/tetra krossade eller passerade tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 nypa socker
salt
peppar

Topping
fänkålssalami
pinjenötter
1 dl riven parmesanost
färsk salvia eller ruccola

 

Gör så här!

Degen:

1. Sätt på ugnen på 275° C. Lös jästen med ljummet vattnet, tillsätt olja och salt och arbeta in mjölet med maskin i ca 5 minuter eller för hand en lite längre stund.

2. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen tunt, använd gärna pastamaskin för att få den extra tunn.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte bränns.

Tomatsåsen:
Gör egen eller fuska med färdigköpt.

4. Hacka vitlök och gul lök fint. Stek på medelhög värme tills den är genomskinlig.

5. Tillsätt oregano efter smak och låt steka med en kort stund.

6. Häll på de krossade eller passerade tomaterna. Tillsätt vinäger, en nypa socker och salt.

7. Låt koka på medelvärme under cirka 15 minuter. Smaka av med peppar, salt och eventuellt mer vinäger.

8. Bred ut tomatsåsen på pizzan. Strö sedan ut en del av parmesanen på pizzan.

9. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg. Ca 6-8 minuter beroende på ugn. Har du en pizza- eller baksten så använd gärna den för extra krispig botten.

10. Toppa med salami, pinjenötter, mer parmesan samt något salviablad eller ruccola. Servera direkt. Njut!

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell
Betyg
5 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

KEBAB
3 tim 45 min

Kebab med tillbehör

Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES