Rostade pepparkakssnittar med ädelostkräm

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/rostade_pepparkakssnittar/

Skriv ut receptet

Ingredienser
1 mjuk pepparkaka
ca 150 g Kvibille Grädd Ädelost
1 dl créme fraiche
1 dl torkade tranbär

Dessa rostade pepparkakssnittar med en mild ädelostkräm är perfekt till glöggfesten. Men vi måste utfärda en varning, de är farligt goda och går åt i ett nafs!

Förberedelser & tillagning:

Sätt ugnen på 150 grader (har du varmluft räcker det med 130 grader).

Dela den mjuka pepparkakan i halvcentimeter tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta pepparkakorna i ugnen tills de känns torra, men de ska inte bli brända. Det tar cirka 20 minuter. Låt svalna.

Mixa ädelosten och créme fraiche med en stavmixer. Hacka tranbären

Lägg de rostade pepparkakorna på ett fat och spritsa över ostkrämen, toppa med tranbär.

Tips! Du kan förbereda krämen och rosta pepparkakorna men spritsa inte ostkrämen förrän precis innan gästerna kommer.

Vintips

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Pinot Noir från Tyskland! Guldmedalj - Vinordic Wine Challenge 2019… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2974

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb