Dina favoriter
Laddar favoriter...

Rostade pepparkakssnittar med ädelostkräm

Ingredienser

Ingredienser
1 mjuk pepparkaka
ca 150 g Kvibille Grädd Ädelost
1 dl créme fraiche
1 dl torkade tranbär

Dessa rostade pepparkakssnittar med en mild ädelostkräm är perfekt till glöggfesten. Men vi måste utfärda en varning, de är farligt goda och går åt i ett nafs!

Förberedelser & tillagning:

Sätt ugnen på 150 grader (har du varmluft räcker det med 130 grader).

Dela den mjuka pepparkakan i halvcentimeter tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta pepparkakorna i ugnen tills de känns torra, men de ska inte bli brända. Det tar cirka 20 minuter. Låt svalna.

Mixa ädelosten och créme fraiche med en stavmixer. Hacka tranbären

Lägg de rostade pepparkakorna på ett fat och spritsa över ostkrämen, toppa med tranbär.

Tips! Du kan förbereda krämen och rosta pepparkakorna men spritsa inte ostkrämen förrän precis innan gästerna kommer.

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.