Dina favoriter
Laddar favoriter...

Rabarberkaka med kolacreme

Desserter med rabarber är alltid populärt, och bättre kan det knappast bli när samma dessert även innehåller kola.

Ingredienser

Rababerkaka
300 g mandelmassa
1 tsk krossade kardemummakärnor
150 g rumstempererat smör
4 msk vetemjöl
3 ägg
300 g rabarber
1 dl strösocker
20 g smör
½ dl ströbröd
1 tsk krossade kardemummakärnor
2 msk pärlsocker

Kolacreme
3 dl smetana
1 1/2 dl karamelliserad mjölk/dulce di leche

Gör såhär

1. Värm en ugn till 175°C. Riv ner mandelmassa i en bunke, tillsätt kardemumman och smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.

2. Smöra och bröa en rund pajform, c:a 20 cm i diameter alternativt en rektangulär form, c:a 10×30 cm. Häll ner mandelsmeten. Skär rabarbern i önskad storlek och vänd de i socker. Tryck ner rabarbern i mandelsmeten och strö över resten av kardemummakärnorna och pärlsockret.

3. Ugnsbaka kakan ca 30 minuter tills den har fått en gyllene yta. Låt den svalna och plocka därefter ur den från formen.

4. Vispa smetanan med elvisp tills den är luftig och krämig. Blanda sedan ner kolan.

5. Servera rabarberkakan med kolacremen.

Recept: Mattias Larsson
Foto: David Back
Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES