Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pulled misopork tacos

Många känner till pulled pork, men här i Jennie Walldéns version blir den ännu godare, bakad med miso och andra japanska samt koreanska smaksättningar. Prova, ni kommer inte att bli besvikna på denna variant av pulled pork. Servera till ett vitt fruktigt vin

Ingredienser

Chilipicklad rödlök med ingefära
1 stor rödlök, tunt skivad
4 cm ingefära, väldigt tunt skivad
1 1/2 dl risvinäger
4 msk strösocker
en nypa salt
1/4–1/2 färsk röd chilifrukt

Pulled pork:
800 g fläskkarré i bit
1/2 dl miso
4 msk muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
3 msk mirin (risvin, kan ersättas med halvtorrt vitt vin)
1/2 dl vatten

Gochujangmajonäs:
1 rumstempererad äggula
2–2 1/2 dl neutral rapsolja
1 tsk risvinäger
1/2 tsk sesamolja
1/2–1 msk gochujang (beroende på hur stark majonnäs man vill ha)
salt

Till servering:
tortillabröd
salladsblad
små gurkstavar

Gör så här

 

Chilipicklad rödlök med ingefära


Koka upp vinäger, socker, salt och chilibiten. Dra av från plattan och lägg ner lök och ingefära. Låt stå i kylen så att smakerna sätter sig, minst över natten.

Pulled pork

Stick köttet några gånger med en provsticka eller liknande och lägg det i en trång gryta med lock. Rör ihop resterande ingredienser, häll blandningen över köttet och vänd runt köttet. Sätt på locket och låt stå i ugnen i minst 3 1/2 timme, gärna någon timme till. Gör majonnäsen klar under tiden och ställ kallt till servering.

Plocka upp och dra sönder det möra köttet i trådiga bitar. Sätt grytan på spisen på förhöjd medelvärme och koka ner vätskan i 5 minuter. Lägg ner köttet och blanda försiktigt.

Gochujangmajonäs

Gochujang är en smakrik fermenterad chilipasta som både är kryddig, salt, söt och het. Du hittar den i asiatiska livsmedelsbutiker eller välsorterade vanliga mataffärer.
Vispa äggulan och tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning. När majonnäsen börjar binda sig och bli krämig, häll oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning. När all olja är invispad och majonnäsen är fast och fluffig tillsätts risvinäger, sesamolja och gochujang i majonnäsen. Vispa försiktigt samman. Smaka av med salt. 

Tips!

Gör gärna den chilipicklade rödlöken dagen innan då den blir godast om den får stå till sig lite.

Servering:

Servera misoköttet i tortillabröd med chilipicklad rödlök, gochujangmajonnäs, sallad och gurkstavar.

Receptet kommer från Jennie Walldéns kokbok Asiatiska Smaker (Bonnier Fakta)
Foto: Magnus Skoglöf
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

berlina-188x800

Ecologica Berlina

69 kr

Ecologica Berlina är ett friskt och fruktigt vin som passar utmärkt som sällskapsdryck eller till lättare...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA