Dina favoriter
Laddar favoriter...

Potatispizza med rädisor och pesto

Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa och särskilt denna variant av potatispizza med rädisor och pesto. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza! Servera med ett vin på barberadruvan och njut!

Ingredienser

Pizzadeg, 1 pizza
50g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl vatten, fingervarmt
7 dl vetemjöl special

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk vetemjöl
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

Topping:
½ kruka salvia
½ kruka basilika
½ dl olivolja
2 potatisar, tunt skivade
4 rädisor, tunt skivade
1 näve ruccola
salt
svartpeppar

Gör så här

Pizzadegen

1. Receptet går bra att skala upp om du vill ha mer än en pizza.


2. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.


3. Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter. Baka ut med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsåsen

4. Fräs gul lök och vitlök i oljan, utan att den tar färg.


5. Rör ner vetemjölet.


6. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.


7. Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.

8. Sätt ugnen på 225°c.


9. Mixa salvia, basilika, olivolja, salt och peppar i en matberedare till en lite grynig pesto. Spara ett par blad av salvia och basilika.


10. Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten.


11. Lägg ut den skivade potatisen.


12. Grädda 15-20 minuter.


13. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rädisa, basilika, salvia och ruccola. Ringla peston över pizzan. Servera.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

potatispizza
Petter Alexis vinprovning

Pappas potatispizza

Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt på Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren

LÄS RECEPT

PIZZAA
Ida Fürst bild

Vin till pizza

En rätt som aldrig tycks gå ur tiden och som är mångas favoritmat är pizza, vilket...

LÄS MER

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES