Pizzabullar med pesto & örter

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pizzabullar-med-pesto-orter/

pizzabullar med pesto

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
(el en sats hemmagjord)

Fyllning
1 liten burk röd pesto
el örtröra

örtröra
2 msk olivolja
1 nypa salt
1-2 klyftor vitlök
1 rejäl näve blandade färska örter
tex basilika, oregano, rosmarin, persilja, timjan
zest från 1/2 citron
salt

Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten.

Vill du ha fler somriga recept och vintips? – Ladda ner vår sommarfestguide!

Förberedelser & tillagning

Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med en stavmixer. Smaka av med flingsalt.

Värm ugnen till 210 grader.
Dra eller kavla ut degen så att den blir lite större. Bred över ett lager pesto eller örtröran.

Vik degen med kortsida mot kortsida och kavla ihop den lite mer. Skär sedan i centimeterbreda längder längs kortsidan och tvinna dem mellan fingrarna och rulla ihop till en bulle. Baka i ugn i 10- 15 minuter tills de har fin färg.

Servera ljumna till ett glas bubbel innan maten, som en del av en buffé eller som tillbehör till en grönsakssoppa.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

P.Lex Rosato Spumante Biologico Brut

Petters krispiga ekologiska rosé brut.

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11,5%
Artnr: 77055

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb