Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizzabullar med pesto & örter

125 kr
Äntligen ett vin att åldras med - Maggio Barbera D´Asti...

Ingredienser

Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
(el en sats hemmagjord)

Fyllning
1 liten burk röd pesto
el örtröra

örtröra
2 msk olivolja
1 nypa salt
1-2 klyftor vitlök
1 rejäl näve blandade färska örter
tex basilika, oregano, rosmarin, persilja, timjan
zest från 1/2 citron
salt

Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas italienskt rödvin.

Vill du ha fler somriga recept och vintips? – Ladda ner vår sommarfestguide!

Förberedelser & tillagning

Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med en stavmixer. Smaka av med flingsalt.

Värm ugnen till 210 grader.
Dra eller kavla ut degen så att den blir lite större. Bred över ett lager pesto eller örtröran.

Vik degen med kortsida mot kortsida och kavla ihop den lite mer. Skär sedan i centimeterbreda längder längs kortsidan och tvinna dem mellan fingrarna och rulla ihop till en bulle. Baka i ugn i 10- 15 minuter tills de har fin färg.

Servera ljumna till ett glas bubbel innan maten, som en del av en buffé eller som tillbehör till en grönsakssoppa.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES