Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizza med rostad pumpa, salsiccia, grönkål och mozzarella

Ett höstigt höst-recept med pumpa, salsiccia, grönkål och mozzarella. Pizza tillsammans med rödvin är en kombination som aldrig går ur tiden. Till den här pizzan har vi satt rödvinet Maggio med smak av körsbär, blåbär, kakao, och lagerbland. Vinets fruktighet balanserar pumpaköttets lite söta ton samt dämpar beskan från grönkålen. Vinets pigga syra speglar tomatsåsen och lättar upp intrycket från osten.

89 kr
Ett moget italienskt årgångsvin!

Ingredienser

Pizzadeg (räcker till drygt en ugnsplåt)
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
Ca 3 dl vetemjöl
Ca 3 dl durummjöl
1 1/2 krm salt

Topping
500 g butternut squashpumpa (ca 350 g utan skal)
250 g salsiccia
100 g grönkål
300 g mozzarellablock (den lite fastare varianten)
200 g krossade tomater
2 tsk balsamvinäger
Salt, svartpeppar och olivolja

Till servering
en god sallad

 

Hemgjord pizzabotten

1. Smula ner jästen i en degbunke och häll på 37 C vatten och rör tills jästen löst sig.

2. Häll i olja och mjölet och blanda 7 minuter på låg hastighet i en degblandare alternativt 10 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten).

3. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter.

4. Låt degen jäsa ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur.

5. Kavla eller tryck ut en stor pizzabotten som passar ugnsplåten.

Pizzatopping med pumpa, salsiccia och mozzarella

6. Värm ugnen till 230 C.

7. Skala, halvera och skär tunna skivor av pumpan.

8. Skiva salsiccian.

9. Skär bort mittnerven från grönkålen och skär den i mindre bitar.

10. Skiva mozzarellan tunt.

11. Blanda de krossade tomaterna med balsamvinägern och en nypa salt.

12. Bred ut tomatröran på pizzabotten.

13. Lägg på grönkålen.

14. Varva pumpa och mozzarella ovanpå.

15. Lägg på salsiccia och ringla över lite olivolja och salta och peppra.

16. Grädda pizzan i ca 30 minuter tills mozzarellan fått fin gratinerad färg.

17. (Då pumpan innehåller ganska mycket vatten kan det se lite blött ut under gräddningen men det torkar upp och botten blir trots det krispig och fin). Du kan släppa ut ångan från ugnen ca var 10 minut.

Servering

18. Servera pizzan med en god sallad.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA