Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizza med fänkål och dill

En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven. Servera tillsammans med ett italienskt vitt vin.

Ingredienser

1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord

Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västerbottensost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt

 

 

Gör så här

1. Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.

2. Värm ugnen till 250 grader.

3. Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.

4. Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.

5. Strössla dillen över pizzan samt lite havsflingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES