Pizza med fänkål och dill

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pizza-med-fankal-och-dill/

Skriv ut receptet

1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord

Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västersbottenost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt

 

 

En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven.

Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.

Värm ugnen till 250 grader.

Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.

Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.

Strössla dillen över pizzan samt lite havsflingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Moncaro Organic Spumante

Ekologiska bubblor från folkkär producent!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11,5%
Artnr: 7141

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!