Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pizza-med-fankal-och-dill/
1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord
Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västerbottensost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt
En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven.
Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.
Värm ugnen till 250 grader.
Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.
Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.
Strössla dillen över pizzan samt lite havsflingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.
Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Vintips
Ekologiska bubblor från populära Moncaro! Ett friskt och fruktigt bubbel gjort på 100%… Läs mer