Pizza med fänkål och dill

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pizza-med-fankal-och-dill/

Skriv ut receptet

1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord

Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västerbottensost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt

 

 

En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven.

Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.

Värm ugnen till 250 grader.

Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.

Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.

Strössla dillen över pizzan samt lite havsflingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Moncaro Organic Spumante

Ekologiska bubblor från populära Moncaro! Ett friskt och fruktigt bubbel gjort på 100%… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11,5%
Artnr: 7141

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb