Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizza med champinjoner och körsbärstomater

Att göra sin egen pizza är både enkelt och roligt. Se våra toppingar som förslag, ni kan ju självklart toppa den goda botten och tomatsåsen med det ni gillar bäst. I glaset väljer vi såklart italienskt!

125 kr
Äntligen ett vin att åldras med - Maggio Barbera D´Asti...

Ingredienser

4 pizzor

Pizzabotten
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl

Tomatsås
390 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar

Topping
12 färska champinjoner
125 g körsbärstomater
1 gul lök
3 dl riven ost
30 g ruccolasallad

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Värm vattnet till 37° och tillsätt till jästen.

3. Rör runt tills jästen lösts upp och tillsätt därefter salt, olja och vetemjöl.

4. Arbeta degen länge, ca 10 minuter, på mjölat bakbord.

5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma varje del till en rund boll. Jäs under bakduk i ungefär 30 minuter, eller tills bollarna nått dubbel storlek.

6. Värm ugnen till 250°.

7. Kavla ut varje degbit till en rund platta och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

8. Tillaga tomatsåsen genom att koka upp passerade tomater, timjan och oregano och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

9. Borsta champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i lite olja så att de mjuknar och får lite färg.

10. Halvera körsbärstomaterna och skär löken i tunna skivor.

11. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna och strö på det mesta av osten. Lägg på de stekta champinjonerna, lök, tomater och ruccolasallad. Strö på det sista av osten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Garnera eventuellt med mer ruccola innan servering.

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Recept och foto: Sofia Tegnefur – The Nordic Kitchen

 

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES