Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizza med ädelost, päron och grönkål

Kombinationen ädelost och päron är riktigt bra och vad kan göra det bättre än att lägga det på en pizza tillsammans med grönkål, hackade valnötter och lite ringlad honung? Serveras med fördel med ett fruktigt vitt vin.

99 kr
Amicone Bianco Organic är ett ekologiskt vitt premiumvin från Italiens...

Ingredienser

1 plåt pizza

Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt

Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung

Gör så här

1. Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.

4. Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.

5. Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.

6. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.

Tips!

7. Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.

Recept: Sofia Carlberg
Foto: Hanna Rüter
Betyg
5 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES