Pizza med ädelost, päron och grönkål

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pizza-med-adelost-paron-och-gronkal/

Skriv ut receptet

1 plåt pizza

Ingredienser:
pizzadeg till 1 plåt

Topping:
2 dl crème fraiche
1 Kvibille Ädelost
2 tunt skivade päron
100 g grovhackad grönkål
olivolja
ca 1 dl hackade valnötter
honung

Kombinationen ädelost och päron är riktigt bra och vad kan göra det bättre än att lägga det på en pizza tillsammans med grönkål, hackade valnötter och lite ringlad honung?

Serveras med fördel med ett fruktigt vitt vin från Alsace.

Förberedelser & tillagning

Gör pizzadegen och låt jäsa eller använd färdig deg.

Sätt ugnen på 250 grader.

Skölj och grovhacka grönkålen. Lägg i en skål och massera den med olivolja en liten stund.

Skölj päronen och skiva dem tunt. Hacka valnötterna.

Kavla ut pizzadegen och bred ut crème fraiche i jämnt lager. Smula över ädelosten. Lägg ut päronen på pizzan och toppa sedan med grönkålen.

Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. När du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa med de hackade valnötterna samt ringla lite honung över pizzan. Servera direkt.

Tips! Har du ingen flytande honung hemma kan du ta fast honung som du kör i micron en kort stund för att få den flytande.

Recept: Sofia Carlberg
Foto: Hanna Rüter

Vintips

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ett av våra äldsta viner i sortimentet och en storsäljande klassiker från Alsace som a… Läs mer

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 2899

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!