Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pizza bianco med sparris och parmesan

Snabblagad sparrispizza! En Pizza bianco som är lätt att packa med sig och enkel att äta med händerna, passar ju utmärkt dessa soliga dagar. Ta med sparrispizzan till bryggan eller parken, eller servera som förrätt eller som varmrätt på altanen och njut av sparrisen medan den fortfarande är i säsong.

Ingredienser

2 pizzor

Pizzadeg, färdig eller hemgjord
200 g ricotta
2 knippen sparris
50 g parmesan
3 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 citron

Gör såhär

1. Värm ugnen till 250 C, gärna med en baksten om du har det. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen, dela sedan sparrisen på längden.


2. Kavla eller platta ut degen till önskad storlek, bred ut ricotta och salta. Placera sparris i ett lager utan att de överlappar för mycket. Pressa lite citron över och ringla olivolja. Salta och peppra. Baka i ugnen ca 10-15 minuter. Avsluta pizzan med hyvlad parmesan och en bra olivolja.

Recept: Gustav Lindström
Fotograf: Lisa Björner

99 kr
Moncaro Organic Passerina är ett ekologiskt, frisk och mineraliskt vin...



Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

Fänkålsrisotto med Sauvignon Blanc
40 min

Fänkålsrisotto

En risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Utmärkt med ett glas friskt Sauvignon Blanc.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA