Pistagepesto med mynta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pistagepesto-med-mynta/

pistagepesto med mynta

Skriv ut receptet

Ingredienser
50 gram pistagenötter (osaltade)
50 gram solroskärnor (osaltade)
3 msk olivolja
2- 3 msk kallt vatten (kan uteslutas och bytas ut mot mer olja istället)
1/2 kruka mynta
saften av en halv citron
50 gram vällagrad parmesanost
salt

En spännande pesto med pistagenötter som bas. Med smak av mynta, citron och vällagrad parmesan är det en riktigt bra kompanjon till nötfärsbiffar eller grillad kyckling.

Peston är även mycket god att ha som ett täcke över vit fisk som man lagar i ugn.

Förberedelser & tillagning

Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite mer vatten eller olja för att få lagom konstisens. Servera till färsbiffar/grillad kyckling med ugnsrostad potatis och en fräsch sallad.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Cafaggiolo

Prisvärd "Supertoscanare" från anrik producent beläget i Panzano i hjärtat av Chianti… Läs mer

Pris: 129 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 76417

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!