Pistagepesto med mynta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pistagepesto-med-mynta/

pistagepesto med mynta

Skriv ut receptet

Ingredienser
50 gram pistagenötter (osaltade)
50 gram solroskärnor (osaltade)
3 msk olivolja
2- 3 msk kallt vatten (kan uteslutas och bytas ut mot mer olja istället)
1/2 kruka mynta
saften av en halv citron
50 gram vällagrad parmesanost
salt

En spännande pesto med pistagenötter som bas. Med smak av mynta, citron och vällagrad parmesan är det en riktigt bra kompanjon till nötfärsbiffar eller grillad kyckling.

Peston är även mycket god att ha som ett täcke över vit fisk som man lagar i ugn.

Förberedelser & tillagning

Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite mer vatten eller olja för att få lagom konstisens. Servera till färsbiffar/grillad kyckling med ugnsrostad potatis och en fräsch sallad.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb

Vintips

Big Zin Zinfandel

Det omåttligt populära vinet The Big Zinfandel finns nu äntligen även på flaska för… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2428

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb