Pestobakad spätta med spenatrisotto

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pestobakad-spatta-med-spenatrisotto/

recept pestobakad spätta med spenatrisotto

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
500 g spättafilé
salt
1 dl pesto

spenatrisotto
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl arborio- eller
carnaroliris
olivolja till stekning
1 dl torrt vitt vin
6 dl buljong (kyckling,
fisk eller vegetarisk)
50 g parmesanost
40 g bladspenat
2 msk smör
salt

till servering
4 citronklyftor
god olivolja
lite riven parmesan
färska örter

Supergod och snabblagad fiskrätt! På 30 minuter har du middagen på bordet och kanske att man hinner sluka den på 20 för att den är så god?

Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens bästa vardagsmat på 20, 30 eller 40 minuter (Semic) 

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 175 °C. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Salta dem och bred på peston. Ugnsbaka dem ca 10 minuter före servering (kärntemperaturen ska vara ca 48 °C).

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och
låt det koka i 1 minut. Tillsätt ca 2 ½ dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden.
Späd vartefter med den resterande buljongen. Riv parmesanosten. Tillsätt bladspenaten, en klick
smör och parmesanost efter ca 20 minuter när riskornen har ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt.

Servera risotton med den pestobakade spättafilén och citronklyftor. Toppa gärna med lite god olivolja, extra parmesanost och färska örter.

Vintips

Côtes-du-Rhône Saint-Francois Blanc

Fruktigt och smakrikt ekologiskt vitt från Rhône!

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14 %
Artnr: 74993

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!