Pasta med vaxbönor, ostsås och knaprig serranoskinka

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pasta-med-vaxbonor-och-ostsas/

Skriv ut receptet

Ingredienser
400 g Tagliatelle
ca 150 g Serranoskinka/Prosciutto el 1 -2 paket bacon
ca 200 g frysta förvällda vaxbönor
1 paket Boursin färskost vitlök & örter

Tillbehör
Färsk bladpersilja
nymald svartpeppar
flingsalt

Pasta med knaprig serrano, krämig Boursin färskost och spänstiga vaxbönor.  Denna enkla rätt kammar hem alla poäng på smak men slängs ihop i ett nafs.

Vi serverar denna pasta med vaxbönor och ostsås antingen tillsammans med ett lättare rödvin eller ett fruktigt vitt vin.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut serranoskinkan på en bakplåtsklädd plåt och låt torka i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna och dela sedan i lagom bitar. (Gillar du bacon bättre kan du byta ut serranoskinkan mot det och i så fall knapersteka den i en stekpanna.)

Hacka bladpersilja.

Koka upp pastavatten och lägg i pastan.

Stek de frysta vaxbönorna i en skvätt olivolja medan pastan kokar.  När de tinat slå på ca 1,5 dl av det kokande pastavattnet och låt 1 paket Boursin smälta under omrörning tillsammans med bönorna och koka ihop kort. Bönorna ska fortfarande ha ett litet tuggmotstånd.

Blanda pastan med bönsåsen, strössla över serranoskinkan, hackad persilja, nymald svartpeppar  och flingsalt. Servera direkt.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ett av våra äldsta viner i sortimentet och en storsäljande klassiker från Alsace som a… Läs mer

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 2899

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!