Pasta med salsiccia och fänkål

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pasta-med-salsiccia-och-fankal/

Skriv ut receptet

Port 4
Tid 25 minuter
Ingredienser
4 portioner färsk pasta
300 g salsiccia
1 gul lök
1 fänkål
1 msk olivolja
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
Parmesanost
Solroskärnor (rostade)

Hungrig och vill att det ska gå snabbt? Då är denna pasta med salsiccia och fänkål en perfekt rätt. Vräk på med parmesan vid servering och du är i pastahimlen.

Förberedelser & tillagning

1. Snitta salsiccia och ta ur innehållet. Dela i mindre bitar. Skiva löken och fänkålen tunt. Fräs lök och fänkål mjukt i olivolja i en stekpanna med hög kant. Blanda i salsiccian, stek på medelhög värme tills korven börjar få lite färg.

2. Koka pastan i saltat vatten. När den är färdig, häll av vattnet men spara ca 2 dl. Håll pastan varm medan resten blir färdigt.

3. Häll i fond och pressad vitlök med salsiccian och rör runt. Häll i 1 dl av pastavattnet och riv ner 1 dl parmesanost. Blanda ordentligt.Vill du ha mer sås kan du hälla i ytterligare 2 dl av pastavattnet. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda i pastan och låt allt bli varmt.

Servera pastan med färskriven parmesanost. Toppa med dillen från fänkålen och rostade solroskärnor.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Grillo

Klassiskt rött från Italien!

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 72977

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb