Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pasta med rostad blomkål, brynt salviasmör och pinjenötter

Nötig vegetarisk pasta med pinjenötter, salvia och rostad blomkål. En modern rätt med klassiska smaker till middagsbjudningen. Den nötiga karaktären från den rostade blomkålen och salviasmöret passar utmärkt ihop med den fräschör och aromatik som finns i fruktiga Foot of Africa Grand Reserve.

129 kr
Nu lanseras Bergh Pinot Noir - En härligt bärig ekologisk...

Ingredienser

Pasta
300 g torkad tagliatelle
500 g blomkål (utan blast och rot)
30 g rostade pinjenötter
50 g parmesanost
olivolja och salt

Brynt salviasmör
125 g smör
1 kruka salvia

Gör såhär

1. Värm ugnen till 250 C. Plocka blomkålen i 2-3 centimeters bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 15 minuter till en fint rostad yta.

2. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3. Ta loss salviabladen. Lägg smöret och salviabladen i en kastrull och koka upp. Låt det koka tills smöret är brunt och doftar nötigt, dra då av det från plattan.

4. Häll av pastan och blanda upp den med blomkålen, salviasmöret och pinjenötterna. Smaka av med salt.

5. Lägg upp i 4 tallrikar och toppa med riven parmesanost.

Recept: Mattias Larsson
Foto: David Back
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
35 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES