Pasta med råstekt jordärtskocka och kantareller

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pasta-med-rastekt-jordartskocka-och-kantareller/

pasta med råstekt jordärtskocka och kantareller

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
4 portioner linguine
300 g jordärtskockor
250 g kantareller
2 msk smör
4 äggulor
½ citron
50 g parmesan
salt, vitpeppar

En snabblagad vegetarisk pastarätt där mjuka fina höstsmaker av jordärtskocka och kantarell har huvudrollen. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin med lite ekfatskaraktär.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik

Förberedelser & tillagning

  1. Skala, skiva och råstek jordärtskockor i 1 msk smör. Ta ur pannan.
  2. Stek kantarellerna i 1 msk smör.
  3. Koka pasta. Slå av vattnet och blanda samman pastan med äggulor, saft från en citron, riven parmesan, kantareller och jordärtskockor. Salta och peppra, klart för servering!

 

Vintips

Climbing Chardonnay

Frisk "cool climate-chardonnay" från Down Under!

Pris: 109 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2094

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!