Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/parmesanpanerad-flaskschnitzel-med-bonsallad/

Panerad fläskschnitzel

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
Fläskschnitzel
4 fläskschnitzlar eller benfri kotlett
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bönsallad
150 g haricots verts
150 g vaxbönor
1 rödlök
2 tsk dijonsenap
2 tsk små kapris
1 citron, saften

 

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad är en snabblagad måltid som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag.

Förberedelser och tillagning:

Banka ut köttet. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och ägg i en annan. Blanda ströbröd med parmesanost i en tredje skål.

Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i parmesanströbrödet. Stek i smör på båda sidor ett par minuter.

Koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten någon minut, häll av vattnet. Strimla rödlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Rör ihop citronsaften med kapris och senap. Blanda bönorna med den stekta löken samt senapssåsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera de panerade schnitzlarna med bönsallad och citron.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Villarini

Utmana dina sinnen med italienska Villarini.

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 75285

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb