Dina favoriter
Laddar favoriter...

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser
Fläskschnitzel
4 fläskschnitzlar eller benfri kotlett
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bönsallad
150 g haricots verts
150 g vaxbönor
1 rödlök
2 tsk dijonsenap
2 tsk små kapris
1 citron, saften

 

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad är en snabblagad måltid som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag.

Förberedelser och tillagning:

Banka ut köttet. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och ägg i en annan. Blanda ströbröd med parmesanost i en tredje skål.

Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i parmesanströbrödet. Stek i smör på båda sidor ett par minuter.

Koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten någon minut, häll av vattnet. Strimla rödlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Rör ihop citronsaften med kapris och senap. Blanda bönorna med den stekta löken samt senapssåsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera de panerade schnitzlarna med bönsallad och citron.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

villarini vintips

Villarini

99 kr

Utmana dina sinnen med italienska Villarini. Smaken är naturligt bärig av körsbär, björnbär och plommon och...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA