Parmesankryddade köttbullar

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/parmesankryddade-kottbullar/

recept parmesankryddade köttbullar

Skriv ut receptet

4 portioner
ca 40 min
Ingredienser
600 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 msk mjölk
2 dl riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
svartpeppar
salt
2 sötpotatisar
1 röd paprika
200 g småtomater
2 rödlökar
olivolja
salt
(färsk basilika)

Tillbehör
grekisk yoghurt

Parmesankryddade köttbullar som serveras med ugnsrostade grönsaker förvandlar en vardagskväll till fest. Servera gärna med en yoghurtsås och färsk basilika.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ströbrödet med mjölken, låt svälla ca 5 minuter. Rör ner parmesanost, ägg, pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Blanda sedan i blandfärsen och arbeta ihop till en slät smet. Gör valnötsstora köttbullar av smeten och lägg på ett fat.

Dela sötpotatisen, paprikan och rödlöken i klyftor. Lägg i en stor ugnsform eller två mindre tillsammans med småtomaterna. Ringla över olja och lite salt.

Fördela ut köttbullarna ovanpå grönsakerna Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och vänd på köttbullarna
och grönsakerna. Ställ sedan in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Servera köttbullarna tillsammans med ugnsgrönsakerna och färsk basilika för den som önskar.

Tips: Vill du ha sås till är det gott med grekisk yoghurt blandat med färsk basilika och pressad
vitlök.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Vinistella Appassimento La Passione Box

Ekologisk Appassimento på box!

Pris: 229 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 81603

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!