Rough Day Pinot Noir
91 kr
Rough Day? Say no more! Rough Day är det opretentiösa vinet för vilken dag som helst!
Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. Servera med ett mjukt rödvin, gärna av druvan pinot noir som passar till kycklingens struktur. Välj ett vin med hög syra som kan matcha upp tomaternas och crème fraichens syrlighet.
4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje.
[step]Linda in varje del med parmaskinka.
[step] Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna.
2. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.
3. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja.
[step]Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
[step]Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
4. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen medans kycklingen är i ugnen.
5. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.
91 kr
Rough Day? Say no more! Rough Day är det opretentiösa vinet för vilken dag som helst!
En fräsch grillrätt- perfekt tillsammans med ett friskt rosévin!