Parmalindad kycklingfilé

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/parmalindad-kycklingfile/

recept parmalindad kycklingfilé

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad

Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket.

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje. Linda in varje del med parmaskinka. Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.

2. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja. Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

3. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen med kycklingen är i ugnen.

4. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Tina Chardonnay Reserve box

En frisk och smakrik Chardonnay från södra Frankrike!

Pris: 289 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 5391

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!