Parmalindad kycklingfilé

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/parmalindad-kycklingfile/

recept parmalindad kycklingfilé

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad

Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket.

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje. Linda in varje del med parmaskinka. Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.

2. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja. Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

3. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen med kycklingen är i ugnen.

4. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Tina Chardonnay Reserve box

En frisk och smakrik Chardonnay från södra Frankrike!

Pris: 299 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 5391

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb