Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pappas potatispizza

Sjukt enkelt, men så otroligt gott. Det finns tusen sätt att göra pizza på och många är självutnämnda experter, särskilt på pizzadeg. Jag tror att man lyckas efter en del misslyckanden, men man måste framförallt släppa föreställningen om den perfekta pizzan. Det blir gott lite hur som helst. Släpp särskilt grejen om att en pizza måste vara rund. Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt på Södermalm-ugn. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden / Petter

89 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med...

Ingredienser

pizzadeg
några fasta potatisar
några vitlöksklyftor
olivolja
färsk rosmarin
svartpeppar och flingsalt
svarta oliver

Gör så här

1. Bara sno ihop en pizzadeg och låt den jäsa i en timme ungefär.

2. Skala och skiva några potatisar i riktigt tunna stavar under tiden.

3. Skala och krossa några vitlöksklyftor.

4. Kavla ut degen.

5. Fördela potatisstavar på och strö över krossad vitlök.

6. Ringla över nån matsked olivolja och på med färsk rosmarin (eller torkad rosmarin eller oregano), svartpeppar och flingsalt. Gärna några svarta oliver också.

7. Grädda i 15 minuter i 225 grader. Häll lite mer olja på kanterna när du precis tagit ut den ur i ugnen.

Recept och foto är hämtat ur kokboken Min plats på jorden 
köp kokboken här 
Författare: Petter Alexis Askergren
Formgivare: Kristin Lidström
Fotograf: Ea Czyz
Betyg
5 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

pasta vongole
Petter Alexis vinprovning

Petters Pasta vongole

"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren

LÄS RECEPT

sashimi
Petter Alexis vinprovning

Sashimi på aludurk

Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt/ Petter Alexis Askergren

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES