Dina favoriter
Laddar favoriter...

Pappardelle med skogschampinjoner och salvia

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
500 g pappardelle
250 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 dl vispgrädde
en näve färsk salvia
150 g bacon
parmesan

Lättlagad pasta där alla smaker sitter där de ska. Parpadelle med skogschampinjoner i en krämig sås som smaksätts med salvia. Toppa med knaperstekt bacon och nyriven parmesan.

Förberedelser & tillagning:

Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut baconskivorna på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter
eller tills all bacon är knaprig. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken och salvian. Stek champinjonerna i torr panna tills
det knäpper. Lägg i 1 msk smör och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner den finhackade löken och fräs ytterligare 2 minuter.

Blanda i salvia samt grädde. Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner
pastan och låt allt bli varmt.

Servera parpadelle med skogschampinjoner och salvia, toppa med knaprig bacon och färskriven parmesanost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA