Pappardelle med skogschampinjoner och salvia

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/pappardelle-med-skogschampinjoner-och-salvia/

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
500 g pappardelle
250 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 dl vispgrädde
en näve färsk salvia
150 g bacon
parmesan

Lättlagad pasta där alla smaker sitter där de ska. Parpadelle med skogschampinjoner i en krämig sås som smaksätts med salvia. Toppa med knaperstekt bacon och nyriven parmesan.

Förberedelser & tillagning:

Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut baconskivorna på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter
eller tills all bacon är knaprig. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken och salvian. Stek champinjonerna i torr panna tills
det knäpper. Lägg i 1 msk smör och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner den finhackade löken och fräs ytterligare 2 minuter.

Blanda i salvia samt grädde. Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner
pastan och låt allt bli varmt.

Servera parpadelle med skogschampinjoner och salvia, toppa med knaprig bacon och färskriven parmesanost.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Allegrini Valpolicella Superiore

Allegrini Valpolicella Superiore är nyanserad och kryddig med inslag av fat, mörka bär… Läs mer

Pris: 119 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 6010

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb