Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/ortmarinerad-flaskfile-med-olivkram/

Skriv ut receptet

4 port eller 8 port på en buffé
Tid: ca 50 min plus marinering 1 dygn
Ingredienser
600 g fläskfilé
Örtmarinad
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 dl små kapris
Salt
Nymald svartpeppar
Oliv- och kaprisröra
150 g urkärnade svarta oliver
1 dl kapris
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
Salt
Nymald svartpeppar

Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm är en perfekt bufférätt som går att förbereda. Vill man servera vin till denna rätt rekommenderar vi ett fruktigt rött vin som inte är alltför tungt.

Tips! Oliv- och kaprisröran är riktigt god som dipp till rostat bröd också

1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn fläskfilén runt om i olivolja. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter.

2. Blanda olivolja med vinäger, finhackad persilja, basilika, vitlök och kapris. Lägg fläskfilén på ett fat eller i en plastpåse. Häll på marinaden och låt marinera i kylskåp över natten. Skiva sedan upp köttet och häll över marinaden.

3. Mixa oliver med kapris, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera den örtmarinerade fläskfilén med olivkräm på en buffé eller till middag tillsammans med ugnsstekt eller grillad färskpotatis. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Boira’ Sangiovese

Ursprungstypisk klassisk Sangiovese!

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 32431

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!