Dina favoriter
Laddar favoriter...

Örtigt grön pastasallad med ricotta

Ingredienser

6 -8 personer
Ingredienser
500 g pasta
250 g ricotta
1 litet broccolihuvud
65 g spenat
3 dl ärtor
1 stor näve persilja
1/2 kruka basilika
ca 10-15 blad mynta
1 vitlöksklyfta
3 msk finriven parmesan
zest från 1 citron
saft från 1/2 citron
Salt och peppar

Tillbehör
T ex ugnstekt, grillad eller varmrökt lax
grillad kycklingfilé, rökt kallskuren kalkon eller skinka
rostbiff

En vårigt grön pastasallad med ricotta, örter, broccoli och spenat som passar utmärkt till både lax, kyckling eller kallskuret. Det perfekta tillbehöret på alla stundande bufféer!

Vill du ha fler somriga recept och vintips? – Ladda ner vår sommarfestguide!

Förberedelser & tillagning

Dela broccolin i buketter.

Koka upp lättsaltat vatten och koka ärtor och broccoli i 1 minut. Hälla av i ett durkslag och skölj med vatten.

Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa till en slät sås.

Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan al dente. Ska du servera rätten direkt kan du låta pastan vara ljummen när du blandar den med såsen. Ska den vara på en buffé och serveras senare rekommenderar vi att du sköljer pastan så att den blir kall innan du blandar den med såsen.

För parmesanälskaren toppa salladen med extra hyvlad parmesan vid servering.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA